Werkwijze - DNice
Doorgaan naar artikel

INTERIEURARCHITECTUUR

Start

DNice hier

01

Dromen

Ieder ontwerpproces begint met het verzamelen van ideeën. In de eerste fase proberen wij zoveel mogelijk informatie van de klant te verzamelen en aan te vullen met onze eigen ideeën. We willen eerst een goed beeld krijgen van het optimale eindresultaat en laten ons in deze fase nog zo min mogelijk leiden door de restricties waar het ontwerp aan moet voldoen. Door eerst een overkoepelend droombeeld neer te zetten op basis van een wensenlijst met behulp van moodboards en proefindelingen van de ruimte en creëren we de uitgangspunten voor het verdere ontwerpproces.

02

Visualisatie

Op het moment dat de uitgangspunten helder zijn gaan we aan de slag met het verdere ontwerp. Hierbij gaan we de droombeelden omzetten naar een kloppend totaalontwerp waarbij we de wensen van de klant vertalen naar de juiste vormgeving, materialisatie en functionaliteit. Hierbij analyseren we ook de restricties van de ruimte en het budget. Uit ervaring weten we dat deze restricties een ontwerp vaak alleen maar beter en interessanter maken.

 

Het ontwerpproces wordt meestal opgedeeld in drie fases waarbij het ontwerp steeds meer geoptimaliseerd wordt. In de eerste fase, de schetsontwerp fase, schetsen we naar aanleiding van de moodboards en de proefindeling een eerste opzet. Na feedback van de klant gaan we dit finetunen in het voorlopige ontwerp. Hierbij ontwerpen we gedetailleerd en geven we een goed inzicht in het uiteindelijke eindresultaat. In de laatste fase, het definitief ontwerp, doen we nog een revisie op het ontwerp en gaan we het daarna verder uitwerken voor de realisatie. Hierbij gaan we dieper in op details en materialisatie.

 

Het is klant specifiek hoe het ontwerp gepresenteerd wordt en afhankelijk van het budget. Zo kunnen we het ontwerp volledig in 3D uitwerken en desgewenst zelfs met een VR bril bekijken.

03

Realisatie

Na het ontwerpproces helpen we ook graag bij de realisatie van het ontwerp. Stap één is vaak het vinden van de juiste uitvoeringspartners. Vanuit ons netwerk kunnen we u partijen aanbevelen, maar kunnen ook een aanbesteding uitschrijven. Tijdens de bouw willen we graag visuele controle houden op ons ontwerp om ervoor te zorgen dat de kernwaardes van het ontwerp vertegenwoordigd blijven in het project. Ook kunnen we bouwbegeleiding of projectmanagement verzorgen waarbij u volledig ontzorgd wordt.

Kortom bij DNice bent u aan het goede adres!