Werkwijze

Bij DNice geloven we in het krachtige proces van ontwerpen, waar dromen werkelijkheid worden. Van visuele concepten tot praktische realisatie, ontdek hoe onze samenwerking en creativiteit resulteren in buitengewone ontwerpen die uw visie tot leven brengen.

1. Dromen

Ieder ontwerpproces begint met dromen. Door het bouwwerk te analyseren en te experimenteren met verschillende ingrepen onderzoeken we wat het optimale eindresultaat zou kunnen zijn. De input van de opdrachtgever is hierin onze leidraad. Aan de hand van referentiebeelden en een pakket van eisen gaan wij aan de slag met het creëren van moodboards, proefindelingen en vormenstudies voor het object. De stijl die de opdrachtgever aandraagt is hierin leidend. De creatieve ideeën die wij daaraan toevoegen zijn ondersteunend om deze stijl optimaal te laten werken. Door in deze fase een overkoepelend droombeeld neer te zetten van de ruimte en de architectuur creëren we de uitgangspunten voor het verdere ontwerpproces.

2. Visualisatie

Zodra de uitgangspunten duidelijk zijn en een lay-out is gekozen, gaan we verder met het ontwerpproces. We vertalen de droombeelden naar een Eenduidig totaalontwerp, waarbij we de wensen van de klant omzetten naar de juiste vormgeving, materialen en functionaliteit. In deze fase analyseren we de restricties van de ruimte en het budget in nog meer detail. Deze beperkingen zien wij niet als hindernissen, maar als middelen in het ontwerpproces. Door te ontwerpen binnen deze restricties ontstaan vaak interessante oplossingen die het ontwerp verrijken. In deze tweede fase werken we het ontwerp uit tot een 3D-totaalontwerp. Hierin kunnen we de relatie tussen verschillende objecten optimaal onderzoeken en integreren.

3. Realisatie

In de laatste fase van het ontwerp perfectioneren we de details en werken deze verder uit voor de realisatie. Als hiervoor een vergunningsaanvraag nodig is voor de bouwactiviteiten, kunnen we dit ook verzorgen. In samenwerking met onze bouwkundig tekenaars en constructeurs kunnen we de tekeningen uitwerken tot de juiste bouwtekeningen en constructieberekeningen voor de verschillende toepassingen. Dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen we de opdrachtgever ook assisteren bij het vinden van geschikte uitvoerende partijen. Tijdens de bouw voeren we altijd visuele controle uit om ervoor te zorgen dat de kernwaarden van het ontwerp behouden blijven. We kunnen indien gewenst ook bouwbegeleiding en projectmanagement bieden, waarbij u volledig wordt ontzorgd.

 

Zet vandaag de eerste stap naar uw droomontwerp