Mr. Gold

Resultaat

De Mojo’s op het Waagplein is al  vele jaren een gevestigde bar/restaurant op het Waagplein. De huidige eigenaar vond echter dat de keuken heel inefficiënt werkte aangezien de voorbereidings- en de spoelkeuken op de 2e etage gesitueerd waren en de bereidingskeuken op de begane grond. Dit heeft hem doen besluiten om het pand ernaast op te kopen en daar een grote nieuwe keuken te plaatsen. Aan de voorkant was nog ruimte voor de realisatie van een nieuwe zaak waar wij het ontwerp voor mochten maken.

Voor dit project heb ik nauw samengewerkt met de eigenaars. Ze wilden een high-end cocktailbar neer zetten met shared dining. De naam Mr. Gold hadden ze ook al bedacht en ook dat ze iets met een aap wilde doen in het logo. Ook wilde ze graag iets doen met street-art. In samenspraak met de eigenaar hebben we op basis van deze kernwaardes een totaalconcept bedacht. Wij associeerden deze opdrachtstelling met de stijlperiode Art-Deco en wilde een ‘Great Gatsby’ achtige sfeer neerzetten. Het leek ons heel spannend om in het nieuwe interieur een clash te regisseren tussen Art-Deco en Steet-art. Met een toevoeging van goud is het nieuwe interieur ontstaan.

De geweldige foto’s van dit project zijn gemaakt door Marcel Witte Fotografie!

Verbouwing

Tijdens de bouw heb ik nauw samengewerkt met de aannemer Stef Donker. De verbouwing is in verschillende fases gegaan. Aangezien het coronatijd was heeft het personeel van Mojo’s zelf een hoop sloopwerk verricht en is het oude interieur er volledig uit gesloopt. Vervolgens kwamen gebreken in het monumentale plafond aan het licht die opgelost moesten worden. Tegelijkertijd werd de nieuwe keuken van Mojo’s en Mr. Gold geïnstalleerd aan de achterzijde van het pand. Ook moest er een nieuwe trap komen om de toiletten van Mr. Gold te bereiken op de eerste verdieping. Nadat alle wanden en de vloer onder handen waren genomen kon het nieuwe interieur geplaatst worden door The Set Company. Met de graffiti van Ramon Bruin op de wand heeft het interieur de finishing touch gekregen.

Ontwerp

Aangezien de beschikbare ruimte een traditionele ‘pijpenla’ was en het monumentale plafond onbruikbaar was om in het zicht te laten, was het een uitdaging om een goede structuur in het pand aan te brengen. Door het gewelfde plafond, opgebouwd uit geperforeerde stalen platen, toe te voegen ontstond er ritme en een ‘grit’, waarop we een logische indeling konden maken. Op het ontstane grit heeft de bar, de bank aan de voorkant en de lambrisering een logische uitlijning en plaats. Daarnaast is het plafond ook geluids dempend, kon het ventilatiesysteem weggewerkt worden evenals het audiosysteem. Door de welving van het plafond ontstaat er ook een wijnkelder achtige intieme ruimte die extra wordt benadrukt door het verlichtingsplan. In de vormgeving is gekozen voor sierlijke ronde Art-Deco achtige vormen die op een spannende manier samenwerken met de graffiti van de aap, Mr. Gold op de wand.

Zet vandaag de eerste stap naar uw droomontwerp